Φυσικοθεραπευτικό κέντρο

Το φυσικοθεραπευτικό κέντρο Ρόδου Laoudikos Laser ιδρύθηκε το 2009. Είναι το επιστέγασμα μιας 25ετούς προσπάθειας και ενασχόλησης  με  την φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση. Στο Laoudikos Laser θα βρείτε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό στον τομέα της Φυσικοθεραπείας.

Περισσότερα...

jm-medicine

Αποσυμπίεση μέσης - αυχένα

accuspina

Η αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης με την μέθοδο IDD therapy είναι μια αποδεδειγμένη θεραπεία για την κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, για την οσφυαλγία, την ισχιαλγια, το αυχενικό σύνδρομο και την δισκοπάθεια .

Περισότερα...

Μέθοδος PULLSTAR

pulstar photo

Ξεκίνησε στο laoudikos laser η θεραπεία με την μέθοδο pullstar. Είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης της σπονδυλικής στήλης και θεραπείας ταυτόχρονα!

Περισότερα...

Κρουστικός Υπέρηχος

BTL-5000SWT-POWER trolley 1024x1024

Shock Wave BLT 5000

shock wave

Τα κρουστικά κύματα αποτελούν μια νέα πετυχημένη προσέγγιση στην θεραπεία χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων ιδιαίτερα εκείνων που δεν ανταποκρίνονται στις κλασικές θεραπευτικές μεθόδους.

Η χρήση των εξωσωματικά παραγόμενων κρουστικών κυμάτων κερδίζει αναγνώριση ανάμεσα στους φυσιοθεραπευτές και ορθοπεδικούς λόγω των καλών κλινικών αποτελεσμάτων αλλά και του μεγάλου αριθμού ενθαρρυντικών μελετών.

Τα κρουστικά κύματα αποτελούν μια νέα πετυχημένη προσέγγιση στην θεραπεία χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων ιδιαίτερα εκείνων που δεν ανταποκρίνονται στις κλασικές θεραπευτικές μεθόδους.

Η χρήση των εξωσωματικά παραγόμενων κρουστικών κυμάτων κερδίζει αναγνώριση ανάμεσα στους φυσιοθεραπευτές και ορθοπεδικούς λόγω των καλών κλινικών αποτελεσμάτων αλλά και του μεγάλου αριθμού ενθαρρυντικών μελετών.

Σελίδα 2

 Η εξωσωματική θεραπεία με κρουστικά κύματα έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες παγκοσμίως για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών κακώσεων με ποσοστά επιτυχίας που ανέρχονται στο 80%. Η εφαρμογή της στηρίχθηκε στην ιατρική μέθοδο της εξωσωματικής λιθοτριψίας, δηλαδή στην δημιουργία κρουστικών κυμάτων και την μετάδοσή τους στου ιστούς με ελεγχόμενη πίεση και συχνότητα. Ο κρουστικός υπέρηχος ανήκει στην κατηγορία των υπερήχων υψηλής συχνότητας με μεγάλη ισχύ, δίνοντάς του τη δυνατότητα να διεισδύει στους εν τω βάθει ιστούς.

Η ουσία της δράσης συνιστάται στην μετατροπή μίας χρόνιας φλεγμονώδους διαδικασίας, όπως μία τενοντίτιδα ή απονευρωσίτιδα, σε οξεία φλεγμονώδη κατάσταση την οποία ο οργανισμός είναι ικανός να θεραπεύσει. Τα κρουστικά κύματα (shock waves) τους ενεργοποιούν την διαδικασία αυτο-επούλωσης του οργανισμού αυξάνοντας την αιμάτωση και τον μεταβολισμό της πάσχουσας περιοχής, διαλύοντας επασβεστώσεις του τένοντα, διεγείροντας την αναγέννητική ικανότητα των κυττάρων του ιστού, αυξάνοντας την αντοχή του σε μηχανικό φορτίο και ελαττώνουν τον πόνο.

Τρόπος Δράσης

· Μειώνει τον πόνο με τους εξής 3 τρόπους:

1. Διεγείρει τους περιφερικούς αισθητικούς υποδοχείς της αφής και της πίεσης αναστέλλοντας τη διέγερση των υποδοχέων του πόνου σύμφωνα με την Gate Control Theory.

2. Επιδρά στο επίπεδο της κυτταρικής μεμβράνης προκαλώντας δομικές και χημικές αλλαγές με αποτέλεσμα να αλλάζει το δυναμικό ηρεμίας και ενέργειας της μεμβράνης εμποδίζοντας την μεταβίβαση του ερεθίσματος στα ανώτερα κέντρα.

3. Προκαλεί την έκκριση ενδορφινών από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

· Διεγείρει την αναγεννητική ικανότητα των ιστών (κολλαγόνου, ελαστίνης).

· Διαλύει τις επασβεστώσεις των τενόντων και των μυών.

· Αυξάνει την αιμάτωση και τον μεταβολισμό των ιστών τοπικά.

· Αυξάνει την αντοχή των ιστών στο μηχανικό φορτίο.

· Μειώνει το οίδημα και την κατακράτηση υγρών.

Ενδείξεις

· Τενοντίτιδα υπερακανθίου με ή χωρίς επασβέστωση.

· Επικονδυλίτιδα αγκώνος (tennis elbow – golfer elbow).

· Τροχαντηρίτιδα στο ισχίο.

· Τενοντίτιδα οπισθίων μηριαίων (χήνειος πόδας).

· Τενοντίτιδα επιγονατιδικού τένοντα.

· Σύνδρομο προσθίου και οπισθίου κνημιαίου (shin splint).

· Άκανθα πτέρνης, πελματιαία απονευροσίτιδα.

· Επώδυνοι μυϊκοί σπασμοί (Trigger Points).

Αντενδείξεις

· Διαταραχές της πήξεως του αίματος (αιμοφιλία).

· Χρήση αντιπηκτικών φαρμάκων.

· Πρόσφατη θρόμβωση.

· Πρόσφατη κακοήθεια.

· Ανοικτό τραύμα, οξεία φλεγμονή με πύο στη περιοχή.

· Θεραπεία με κορτιζόνη (ενδοαρθρική έγχυση)

· Πολυνευροπάθεια από σακχαρώδη διαβήτη.

· Εγκυμοσύνη

· Παιδιά κάτω των 18 ετών.

Πλεονεκτήματα Θεραπείας

· Αναίμακτη, μη επεμβατική θεραπεία(όχι χρήση βελονών – χειρουργικών τομών) και μπορεί να διενεργηθεί σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου, με χρονική διάρκεια πραγματικής θεραπείας περίπου 10 λεπτά

· Δεν απαιτείται η χρήση φαρμάκων ή τοπικών αναισθητικών.

· Διαλύει τις επασβεστώσεις.

· Καταστέλλει την φλεγμονώδη διεργασία.

· Προκαλεί άμεση ανακούφιση με βελτίωση της κινητικότητας του πάσχοντος άκρου μετά την πρώτη συνεδρία.

· Είναι ελάχιστες οι αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ανεπιθύμητες Ενέργειες

· Προσωρινή εκχύμωση ή ερύθημα.

· Ήπιο αίσθημα νυγμώδους άλγους ή μουδιάσματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας που υποχωρεί άμεσα.

Τρόπος Εφαρμογής - Διάρκεια Θεραπείας και Συχνότητα

Εφαρμόζουμε τοπικά λίγη ποσότητα gel και εν συνεχεία πιέζουμε με την κεφαλή στην ευρύτερη πάσχουσα περιοχή , διοχετεύοντας τα κρουστικά κύματα, μεταβάλλοντας σταδιακά την πίεση και τη συχνότητα της κρούσης.

Η θεραπεία για την κάθε πάθηση περιλαμβάνει 3 έως 5 συνεδρίες. Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 5' έως 10' και επαναλαμβάνεται μετά από 3 με 5 μέρες.

Συμπληρωματικά ο ασθενής στο ενδιάμεσο μπορεί να λάβει τη ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή και να συνεχίσει την αποθεραπεία του και με φυσικοθεραπεία.

Περιγραφή Θεραπείας

Η μονάδα θεραπείας κρουστικών κυμάτων παράγει κρουστικά κύματα υψηλής ενέργειας (εξωσωματικά) βάσει του πιεζοηλεκτρικού φαινομένου. Ο θεραπευτής επιλέγει το βάθος θεραπείας με τα ειδικά επιθέματα-κεφαλές. τα κρουστικά κύματα εισέρχονται στο σώμα διαδιδόμενα μέσω των ειδικών επιθεμάτων. Ο ασθενής αισθάνεται τους βραχείας διάρκειας παλμούς και καθοδηγεί το θεραπευτή στην περιοχή που προκαλεί τη μεγαλύτερη διέγερση. Λόγω της υψηλής εστίασης αυτή είναι μια πολύ ακριβής διαδικασία που επιτρέπει την εφαρμογή της θεραπείας ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ, ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ.
Η διάρκεια της θεραπείας είναι σύντομη, χωρίς παρενέργειες και ο ασθενής είναι άμεσα σε θέση να εργαστεί ή να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες, απολαμβάνοντας χωρίς πόνο κάθε στιγμή της ζωής του.
Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι ότι ο ασθενής όταν το σημείο εστίασης βρεθεί στο πάσχον σημείο ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ που τον ταλαιπωρεί. Αυτό το φαινόμενο ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ έχει μεγάλη σημασία στον ασθενή και στην επιτυχία της θεραπείας.

ATR Med

Είναι η μοναδική συσκευή που διαθέτει τη λειτουργία NRV, με συχνότητες μικρότερες των 300kHz

atr-med

Διαμαγνητική Αντλία

Η θεραπεία με τη χρήση Διαμαγνητικής Αντλίας, μιας προηγμένης ιατρικής συσκευής, κατέχει ξεχωριστή θέση στις φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες

diamagnetic pump

banner

Στοιχεία επικοινωνίας

Laoudikos Laser

Γεωργίου Σεφέρη 118
85100 ΡΟΔΟΣ

Τηλέφωνα

Σταθερό: 2241029900
Κινητό: 6944774627
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργείας

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

08:30 - 13:00, 16:30 - 21:00

 

Ακολουθείστε μας

facebook youtube twitter