Φυσικοθεραπευτικό κέντρο

Το φυσικοθεραπευτικό κέντρο Ρόδου Laoudikos Laser ιδρύθηκε το 2009. Είναι το επιστέγασμα μιας 25ετούς προσπάθειας και ενασχόλησης  με  την φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση. Στο Laoudikos Laser θα βρείτε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό στον τομέα της Φυσικοθεραπείας.

Περισσότερα...

jm-medicine

Αποσυμπίεση μέσης - αυχένα

accuspina

Η αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης με την μέθοδο IDD therapy είναι μια αποδεδειγμένη θεραπεία για την κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, για την οσφυαλγία, την ισχιαλγια, το αυχενικό σύνδρομο και την δισκοπάθεια .

Περισότερα...

Μέθοδος PULLSTAR

pulstar photo

Ξεκίνησε στο laoudikos laser η θεραπεία με την μέθοδο pullstar. Είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης της σπονδυλικής στήλης και θεραπείας ταυτόχρονα!

Περισότερα...

Κρουστικός Υπέρηχος

BTL-5000SWT-POWER trolley 1024x1024

Shock Wave BLT 5000

Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου

aktinografiaΠου οφείλεται η Κήλη Μεσοσπονδυλίου Δίσκου Οσφύος;

Η Κήλη Δίσκου Οσφύος, οφείλεται σε πολλαπλά αίτια όπως η κληρονομική προδιάθεση, η ηλικία, η χρόνια καταπόνηση με άρσεις βαρών, η χρόνια ορθοστασία, η χρόνια σκυφτή εργασία, οι τραυματισμοί, κλπ. Από παλαιά έχει αποδειχθεί ότι επιβαρυντικό αίτιο για δισκοπάθεια είναι και το κάπνισμα λόγω αγγειοσύσπασης των αγγείων του δίσκου). Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες δείχνουν ότι βασική αιτία για τις δισκοκήλες είναι κάποιο γονίδιο που οδηγεί σε ελλατωματικό κολλαγόνο στις ίνες του ινώδους δακτυλίου του δίσκου. Συνήθως η οξεία οσφυαλγία εκδηλώνεται μετά από καταπόνηση ή άρση βάρους. Άλλες φορές εκδηλώνεται μετά από ένα πολύωρο ταξίδι αυτοκινήτου ή μετά από μια ιογενή λοίμωξη, ή μετά από μια αλλαγή του καιρού προς το κρύο. Μια κρίση Οσφυαλγίας Ισχιαλγίας δεν χρειάζεται πάντα μεγάλη άρση βάρους για να εκδηλωθεί. Ακόμα και με ένα απλό σκύψιμο ή φτάρνισμα, ή απλό γέλιο, μπορεί να εμφανισθεί, αν υπάρχει αλλοίωση του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Πολλές περιπτώσεις οσφυαλγίας εκδηλώνονται μετά από απλή κούραση στο πλύσιμο πιάτων στην κουζίνα, ή στο ξύρισμα στο νιπτήρα, ή στο σιδέρωμα ρούχων, κλπ. Το είδος των φαγητών δεν έχει σχέση με τη δισκοπάθεια. Το είδος του επαγγέλματος έχει σχέση με την οσφυαλγία αλλά οι διαφορές μεταξύ οικοδόμων και διοικητικών υπαλλήλων δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές στατιστικά, όπως αποδείχθηκε από Ιαπωνική έρευνα. Η τελευταία θεωρία πού επικρατεί στις ΗΠΑ (έτος 2007), γνωστή πολλά χρόνια στους ορθοπεδικούς είναι ότι η οσφυαλγία λόγω δισκοκήλης είναι το ''τίμημα της όρθιας βάδισης'' του ανθρώπου, λόγω της λόρδωσης πού επέφερε η ορθοστάτηση και της ασύμμετρης φόρτισης των δίσκων.

Που οφείλεται η Κήλη Μεσοσπονδυλίου Δίσκου Οσφύος;

Η ακινητοποίηση τα αντιφλεγμονώδη τα μυοχαλαρωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην αρχική φάση.η φυσικοθεραπεία συμβάλει αρκετά στην αποθεραπεία και περιλαμβάνει laser ,ΤΕΝS,κινη τοποίηση,μηχανήματα αποσυμπίεσης του δίσκου.mobilisation,ήπια μάλαξη.

Η κήλη δίσκου μπορεί μερικές φορές να έχει ένδειξη χειρουργική και αφορά μικρό ποσοστό ασθενών.Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και έχει παρατηρηθεί συχνά υποτροπή σε άλλη μοίρα της σπονδυλικής στήλης.Το χειρουργείο κρίνεται απαραίτητο μόνο στις περιπτώσεις που έχουμε παγίδευση του νεύρου ακράτεια,απώλεια αίσθησης και πλήρη αδυναμία του νεύρου

Στο laoudikos laser εφαρμόζουμε ειδική μέθοδο σε συνεργασία με μεγάλο κέντρο αποκατάστασης της Αθήνας με θεαματικά και αποδεδειγμένα παραδείγματα ασθενών που είχαμε συρρίκνωση της κήλης σε βαθμό που οι ασθενείς να έχουν αποφύγει ένα δύσκολο χειρουργείο και να έχουν επανέλθει στην φυσιολογική τους δραστηριότητα

Παρακάτω σας παραθέτουμε μαγνητικές ασθενούς που υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Laoudikos laser και δείχνουν την συρρίκνωση του μεγέθους της κήλης σε βαθμό που γλίτωσε το χειρουργείο

ATR Med

Είναι η μοναδική συσκευή που διαθέτει τη λειτουργία NRV, με συχνότητες μικρότερες των 300kHz

atr-med

Διαμαγνητική Αντλία

Η θεραπεία με τη χρήση Διαμαγνητικής Αντλίας, μιας προηγμένης ιατρικής συσκευής, κατέχει ξεχωριστή θέση στις φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες

diamagnetic pump

banner

Στοιχεία επικοινωνίας

Laoudikos Laser

Γεωργίου Σεφέρη 118
85100 ΡΟΔΟΣ

Τηλέφωνα

Σταθερό: 2241029900
Κινητό: 6944774627
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργείας

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

08:30 - 13:00, 16:30 - 21:00

 

Ακολουθείστε μας

facebook youtube twitter