Φυσικοθεραπεία Ρόδος

Θεραπευτικές Μέθοδοι

Κλείστε Ραντεβού

Διαμαγνητική Αντλία - CTU 20 Mega Tablet

Η διαμαγνητική αντλία είναι μια προηγμένη θεραπεία, που χρησιμοποιεί παλμικά μαγνητικά πεδία για την επίδραση στην βιοηλεκτρική δραστηριότητα των κυττάρων. Αυτή η διαδικασία προκαλεί τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας την μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση των ιστών, και επιταχύνει την αποκατάσταση. Είναι η μόνη θεραπεία που έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει το οστικό οίδημα και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση ποικίλων μυοσκελετικών παθήσεων, όπως η οστεοαρθρίτιδα και οι δισκοπαθείες.

Ανάλυση Σπονδυλικής Στήλης Pulstar

Το Pulstar είναι ένα πρωτοποριακό μηχάνημα για την Ανάλυση της Σπονδυλικής Στήλης, που μας παρέχει λεπτομερή και ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση του μυοσκελετικού σας συστήματος. Χρησιμοποιείται συνήθως για τη διάγνωση και την παρακολούθηση της προόδου της θεραπείας σε περιπτώσεις σπονδυλοπάθειας, οστεοαρθρίτιδας και άλλων παθολογικών καταστάσεων της σπονδυλικής στήλης. Με την τεχνολογία του Pulstar, η θεραπεία γίνεται πιο στοχευμένη και αποτελεσματική

Aποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης Accu Spina

Η μηχανή Accu Spina για την Αποσυμπίεση της Σπονδυλικής Στήλης αναγνωρίζεται παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων πόνου στην μέση και τον αυχένα. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία IDD (Intervertebral Differential Dynamics), που δημιουργεί ελεγχόμενη και εξειδικευμένη δύναμη αποσυμπίεσης για να ανακουφίσει την πίεση σε επίπεδο δίσκου. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν αυξημένη ευελιξία, ενίσχυση της περιφερειακής κυκλοφορίας και ανακούφιση του πόνου. Ιδανική για την αντιμετώπιση περιπτώσεων κήλης, σπονδυλοαρθρίτιδας και άλλων σπονδυλικών προβλημάτων, η Αποσυμπίεση Σπονδυλικής Στήλης με Accu Spina συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Θεραπεία Ραδιοσυχνοτήτων
Care Therapy CT 300

Η Θεραπεία Ραδιοσυχνοτήτων Care Therapy CT 300 προσφέρει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην ανακούφιση του πόνου και την ενίσχυση της θεραπείας. Χρησιμοποιώντας υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αυτή η συσκευή παρέχει συγκεντρωτική ενέργεια στην προσβεβλημένη περιοχή, διεγείροντας την φυσική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού. Σε αντίθεση με τις συμβατικές θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων, το CT 300 προσφέρει μια πιο στοχευμένη προσέγγιση, επιτρέποντας την ακριβή διείσδυση της ενέργειας στο εσωτερικό των ιστών. Ιδανική για την αντιμετώπιση ποικίλων μυοσκελετικών διαταραχών, όπως οστεοαρθρίτιδα και χρόνια αρθρωτικά προβλήματα, η Care Therapy CT 300 επιτρέπει την βελτιστοποίηση της θεραπείας και την επιστροφή στην άνετη καθημερινότητα.

Μαγνητικός Διεγέρτης
BTL Super Indactive System

Ο Μαγνητικός Διεγέρτης BTL SIS αποτελεί μια επαναστατική λύση στη θεραπεία ασθενειών και τραυματισμών του μυοσκελετικού συστήματος. Χρησιμοποιώντας μαγνητικά πεδία, επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την φυσική ικανότητα του σώματος για αποκατάσταση. Είναι ιδανικός για την αντιμετώπιση οστικών προβλημάτων, όπως οστεοπόρωση και καταγματικές καταστάσεις, αλλά και για την ανακούφιση χρόνιου πόνου.

Αθλητική Αποκατάσταση

Η αθλητική αποκατάσταση στην κλινική μας συνδυάζει σύγχρονες μεθόδους για μέγιστα αποτελέσματα. Με ασκήσεις στην άμμο, δημιουργούμε μια ενισχυμένη πρόκληση για τους σταθεροποιητικούς μυς, ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε τον κίνδυνο τραυματισμού. Το VertiMax επιτρέπει την προσαρμοσμένη αντίσταση για την βελτίωση της ισχύς, της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας. Τέλος, ο οπτικός ερεθισμός με το BlazePod ενισχύει την γνωστική λειτουργία και την αντίδραση, επιτυγχάνοντας ολοκληρωμένη αθλητική αποκατάσταση.

Μέτρηση & Αποκατάσταση
Κineo Intelligent System

Το Kineo Intelligent System είναι ένα κορυφαίο εργαλείο αποκατάστασης και εκγύμνασης που εκμεταλλεύεται την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να προσφέρει εξατομικευμένες θεραπείες. Με την ικανότητα να αναλύει την αθλητική απόδοση σε πραγματικό χρόνο, το Kineo βοηθά στην αποκατάσταση των τραυμάτων, βελτιώνει την αντοχή και την ευλυγισία, ενισχύει την μυϊκή δύναμη και προωθεί την γενική ευεξία.

Βελονισμός

Ο βελονισμός με την χρήση ξηράς βελόνας είναι μια εξειδικευμένη τεχνική για την αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου. Με τη χρήση λεπτών βελόνων, επεμβαίνουμε απευθείας στον πόνο, ενεργοποιώντας τη φυσική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού. Αυτό οδηγεί σε βελτίωση της κυκλοφορίας, αύξηση της ευελιξίας και μείωση του πόνου. Ιδιαίτερα αποτελεσματική για μυικούς σπασμούς, πόνο στη μέση και πόνο στους ώμους. Τέλος, η μέθοδος της ξηράς βελόνας είναι μια αποδεδειγμένη λύση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πελματογράφηφα

Ο πελματογράφος Rothballer 2-D Scanner αποτελεί τον πιο ακριβή τρόπο για την ανάλυση της βάδισης και της κατανομής βάρους στο πέλμα. Η τεχνολογία του επιτρέπει την ακριβή και αναλυτική εικόνα των πιέσεων κατά τη διάρκεια της βάδισης και της στάσης, ενώ η διαδικασία είναι γρήγορη και απόλυτα ανώδυνη. Οι πληροφορίες που παρέχει είναι πολύτιμες για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με τα πόδια, τους αστραγάλους και τη σπονδυλική στήλη.

Manual Therapy

Το Manual Therapy αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση, στην οποία ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τις τεχνικές του για να επιδράσει στο μυοσκελετικό σύστημα. Με την χρήση μανουαλιστικών τεχνικών, η θεραπεία αποσκοπεί στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας, μειώνοντας τον πόνο, βελτιώνοντας την κινητικότητα και προωθώντας την γενική ευεξία.

Κρυοθεραπεία
Game Ready

Η Κρυοθεραπεία αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ανακούφιση του πόνου και την μείωση του οιδήματος. Με την εφαρμογή χαμηλής θερμοκρασίας στο σημείο του τραυματισμού, τα αιμοφόρα αγγεία συσπάσσονται, μειώνοντας τον πόνο και τον φλεγμονώδη πρησμένο ιστό. Αυτό τονώνει την ανάρρωση και επιταχύνει την φυσική διαδικασία θεραπείας του οργανισμού.

Taping

Το Taping είναι μια εξειδικευμένη τεχνική που χρησιμοποιούμε για την προστασία και την υποστήριξη των αρθρώσεων και των μυών, αλλά και για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης. Μέσω της εφαρμογής ειδικών ελαστικών επιθεμάτων, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και της λεμφικής ροής, μειώνεται ο πόνος και βελτιώνεται η κινητικότητα. Το Taping συμβάλλει σημαντικά στην αποφυγή των επανεμφανίσεων τραυματισμών και στην βελτίωση της αθλητικής απόδοσης.

Βιοανάδραση

Η βιοανάδραση ONDAMED είναι μια προηγμένη θεραπεία που συνδυάζει τις δυνατότητες της βιοφυσικής με την ακρίβεια της τεχνολογίας. Το σύστημα ONDAMED χρησιμοποιεί εξειδικευμένες συχνότητες για να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει αδυναμίες και ανισορροπίες στον οργανισμό. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η ενίσχυση της ευεξίας και η αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος.

Μπότες Πρεσσοθεραπείας

Οι μπότες πρεσσοθεραπείας Recovery Pump είναι ένα σύγχρονο μηχάνημα που χρησιμοποιείται στη φυσικοθεραπεία για την ανακούφιση και την ανάρρωση των μυών. Μέσω περιοδικών συμπιέσεων γύρω από το πόδι, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αποβολή των μεταβολικών αποβλήτων. Αυτό οδηγεί σε ανανέωση των μυών, μείωση της κόπωσης και ταχύτερη ανάρρωση. Η πίεση που ασκείται από τις μπότες βελτιώνει την ελαστικότητα των μυών και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Οι μπότες Recovery Pump προσφέρουν εξατομικευμένες ρυθμίσεις πίεσης και είναι εύκολες στη χρήση. Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες φυσικοθεραπευτικές μεθόδους για βελτιωμένη ανάρρωση και απόδοση.

Μείωση αιματικής ροής (BFR)

Η συσκευή Mad Up Pro χρησιμοποιεί την τεχνολογία της μείωσης της αιματικής ροής για να επιταχύνει την αύξηση της μυικής μάζας και να μειώσει τον πόνο. Μέσω της εφαρμογής πίεσης στους μύες κατά την άσκηση, η συσκευή βοηθά στην ενεργοποίηση περισσότερων μυών και στην αύξηση της προσαρμοστικότητας τους. Αυτό οδηγεί σε αποτελεσματικότερη ενίσχυση και ανάπτυξη της μυικής μάζας. Παράλληλα, η μείωση του πόνου συμβάλλει στην άνεση και την ευεξία κατά την προπόνηση. Με την Mad Up Pro, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας στην αύξηση της μυικής μάζας με αποτελεσματικότητα και άνεση.

Θεραπευτική Μάλαξη & Βεντούζες

Η μάλαξη και η θεραπεία με βεντούζες έχουν ευεργετικά οφέλη για το μυϊκό σύστημα. Καταρχάς, βοηθούν στην ανακούφιση από πόνο και τάσεις που προκαλούνται από τάσεις και μυϊκές παρεμβολές. Επίσης, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στους μύες, προωθώντας την αποκατάσταση μυϊκών τραυματισμών και ενισχύοντας την ευελιξία και την κίνηση. Η συνδυασμένη χρήση αυτών των θεραπειών με τη φυσικοθεραπεία βελτιώνει τη μυϊκή λειτουργία και προάγει τη γενική ευεξία του μυϊκού συστήματος.