Φυσικοθεραπεία Ρόδος

Παθήσεις άκρας χείρας

Κλείστε Ραντεβού

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μια κοινή παθολογία που προκαλείται από την πίεση στο μέσο νεύρο, ένα νεύρο που διέρχεται μέσα από τον καρπιαίο σωλήνα, ένα στενό διάδρομο στον καρπό. Αυτή η πίεση προκαλεί πόνο, μούδιασμα, δυσχερή κίνηση και αδυναμία στο χέρι και τα δάκτυλα. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως επαναλαμβανόμενες κινήσεις του καρπού, ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ακόμη και εγκυμοσύνη. Η θεραπεία περιλαμβάνει συχνά τη χρήση νάρθηκα κατά τη διάρκεια της νύχτας, κρουστικό υπέρηχο, λέιζερ , νευροκινητοποίηση μέσου νεύρου, ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεων και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση για την ελευθέρωση του νεύρου.

Ο εκτεινασόμενος δάχτυλος (ή “trigger finger”) είναι μια πάθηση που συμβαίνει όταν οι τένοντες που ελέγχουν την κίνηση των δακτύλων ή των αντίχειρων μπλοκάρουν και κάνουν το δάχτυλο ή τον αντίχειρα να κάνει επαναλαμβανόμενες, τροχιακές κινήσεις, όπως η κίνηση πίεσης της σκανδάλης ενός όπλου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, αδυναμία και δυσχέρεια στον έλεγχο του δαχτύλου. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, το δάχτυλο μπορεί να μπλοκάρει πλήρως. Η φυσικοθεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων ευλυγισίας και της χρήσης κρουστικού υπέρηχου και ραδιοσυχνοτήτων μπορεί να βοηθήσει στην ελάφρυνση των συμπτωμάτων. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για να ελευθερωθεί ο τένοντας.

Η τενοντίτιδα De Quervain είναι μια πάθηση που προκαλεί πόνο στην πλευρά του αντίχειρα του χεριού κοντά στον καρπό. Προκαλείται από  φλεγμονή των τενόντων που ελέγχουν τον αντίχειρα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο, πρήξιμο, οίδημα ή αδυναμία στον αντίχειρα και τον καρπό. Στη φυσικοθεραπεία, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, καθώς και η θεραπεία με διαμαγνητική αντλία, ραδιοσυχνότητες, μαγνητικό διεγέρτη και πάγο, μπορούν να βοηθήσουν στην ελάφρυνση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της λειτουργίας. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση.