Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Περισσότερα
Εντάξει!

Παθήσεις ωμικής ζώνης

Κλείστε Ραντεβού

Η τενοντοπάθεια του ώμου αναφέρεται στην φθορά ή φλεγμονή των τενόντων του ώμου. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από υπερχρήση, ηλικία ή τραυματισμό και να προκαλέσει πόνο και αδυναμία στην κίνηση του ώμου. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κινητικότητας, την μείωση του πόνου και την ενίσχυση των γύρω μυών για να αποφευχθούν μελλοντικοί τραυματισμοί. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει άσκηση, κρουστικό υπέρηχο, διαμαγνητική αντλία, μαγνητικό διεγέρτη και ραδιοσυχνότητες.

Το σύνδρομο πρόσκρουσης στον ώμο είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την πίεση που ασκείται στους τένοντες του ώμου κατά την κίνηση. Η κίνηση αυτή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή φλεγμονή, ενώ τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, αδυναμία και περιορισμένη ευελιξία. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ελάφρυνση των συμπτωμάτων, ενισχύοντας τους μύες γύρω από τον ώμο, αυξάνοντας την ευελιξία και βελτιώνοντας τη στάση και την τεχνική κίνησης. Οι τεχνικές μπορεί να περιλαμβάνουν  ισομετρικές ασκήσεις, τεχνικές manual therapy, κρουστικό υπέρηχο, shockwave και διαμαγνητική αντλία.

Ο “παγωμένος ώμος”, επίσημα γνωστός ως συμφυτική θυλακίτιδα, είναι μια πάθηση που προκαλεί πόνο και περιορισμό στην κινητικότητα του ώμου. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει όταν το επικάλυμμα της άρθρωσης του ώμου, γνωστό ως θύλακας, παθαίνει φλεγμονή και γίνεται σκληρός και άκαμπτος, περιορίζοντας την κίνηση. Οι φυσικοθεραπευτικές παρεμβάσεις, όπως η κινητοποίηση, οι ασκήσεις εκτάσεων και ενδυνάμωσης και η εφαρμογή διαμαγητικής αντλίας και ραδιοσυχνοτήτων, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κινητικότητα και να μειώσουν τον πόνο.

Οι ασβεστώσεις του ώμου, επισήμως γνωστές ως αποθέσεις ασβεστίου, είναι μια πάθηση που προκαλείται από την απόθεση ασβεστίου στους τένοντες του ώμου. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει πόνο, αδυναμία και περιορισμό της κινητικότητας. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των ασβεστώσεων του ώμου. Βασικός τρόπος αντιμετώπισης των ασβεστώσεων είναι η χρήση κρουστικού υπερήχου ή shockwave τα οποία βελτιώνουν την κινητικότητακαι μειώνουν τον πόνο. 

Η ρήξη του στροφικού πετάλου του ώμου είναι μια σοβαρή τραυματική κατάσταση που εμπλέκει την ολική ή μερική απόσχιση ενός ή περισσότερων τένοντων του ώμου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ακανόνιστο πόνο, αδυναμία και περιορισμό της κινητικότητας. Η φυσικοθεραπεία είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της ανάρρωσης, καθώς στοχεύει στην επαναφορά της κινητικότητας και της δύναμης του ώμου. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει διαμαγνητική αντλία και ραδιοσυχνότητες για την μείωση του πόνου και ειδικά διαμορφωμένο ασκησιολόγιο για την ενδυνάμωση της περιοχής.

Το εξάρθρημα του ώμου είναι μια κατάσταση όπου η κεφαλή του βραχίονα εξέρχεται από την άρθρωση του ώμου, προκαλώντας έντονο πόνο και αδυναμία. Αυτό συνήθως συμβαίνει ως αποτέλεσμα τραυματισμού ή ατυχήματος. Η φυσικοθεραπεία είναι απαραίτητη μετά την επανατοποθέτηση της άρθρωσης, με σκοπό την επαναφορά της κινητικότητας και της δύναμης του ώμου. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις εκτάσεων, ενδυνάμωσης  και σταθεροποίησης. Σε περιπτώσεις όπου τα εξαρθρήματα είναι επαναλαμβανόμενα ή συνοδεύονται από σοβαρή βλάβη, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση.